Shine tour succesvol afgerond

foto Jane Lasonder

Van maandag 15 tot en met zondag 21 mei heb ik door Nederland mogen touren met project Shine. Een programma wat ik samen met Jane Lasonder heb bedacht, uitgewerkt en opgezet.
We gaven in deze dagen maar liefst zeven concerten door heel Nederland. Tijdens de concerten vertelde Jane haar levensverhaal en maakte daarbij een mooie brug dat we onze ogen niet mogen sluiten voor de mensenhandel en prostitutie in ons land.
Haar verhaal werd afgewisseld met muziek die er voor zorgde dat mensen het verhaal van Jane op zich in konden laten werken, maar soms ook het volgende deel van het verhaal in luidde.

Foto Jane Lasonder

Het koor zong bestaande liederen van bijvoorbeeld The Casting Crowns, Reni en Elisa Krijgsman, maar ook muziek van de Engelse band The Plan, die speciaal voor deze tour naar Nederland waren gekomen.
De overige liederen waren liederen die speciaal voor dit project zijn geschreven door Robert Jan en Hannah Zandvoort.

Foto Jane Lasonder

Al met al hebben we genoten van een bijzondere week met bijzondere ontmoetingen. We zijn dankbaar voor de prachtige reacties die we mochten ontvangen. Dankbaar voor de goede gesprekken, maar ook onder de indruk van hoeveel mensen we persoonlijk mochten raken doordat ze zich in het verhaal van Jane herkende.

Met het laatste concert in Emmen kwam de SHINE tour tot een einde, maar we weten ook dat dit nog niet het einde is, want we zijn vast beraden om hier op welke manier dan ook een vervolg aan te geven. Ik ga je op de hoogte houden over hoe we dat gaan doen.

Foto Jane Lasonder