Project Shine

Aankondiging Project Shine – in samenwerking met Jane Lasonder en The Plan
ZING JE MEE? Lees dan verder!

Wie wel eens heeft gesproken met Jane Lasonder, vergeet dat niet. Ze is enthousiast, ontwapenend, altijd bomvol ideeën, betrokken bij de mensen om haar heen en vooral een gepassioneerd volger van Jezus.

Dat Jane zo positief in het leven staat, mag een wonder genoemd worden. Wie haar boek ‘Jane’ heeft gelezen snapt waarom. In dit boek vertelt Jane over alles wat er in haar leven is gebeurd. Na een leven waarin teveel gebeurd is om hier te beschrijven, kwam ze uiteindelijk in goede handen terecht. Onder andere via haar man Rob Lasonder kwam ze in contact met haar Vader in de hemel. Haar leven kreeg glans en een nieuwe tijd brak aan.

Jane heeft haar leven beschreven in het boek ‘Jane’. Nadat ze dit boek heeft gepresenteerd is Jane begonnen met spreekbeurten. Indrukwekkende spreekbeurten over haar leven, maar vooral over een boodschap van hoop. Hoop voor een ieder die God wil leren kennen en een ieder die in zijn of haar leven met Jezus wil wandelen. Hierna volgde een tweede boek, ‘Red Alert’ met verschillende verhalen over mensenhandel, prostitutie en uitbuiting. Jane wil door haar ervaringen in haar eigen leven iets extra’s te doen voor mensen in onderdrukking, voor mensen die dagelijks stelselmatig mishandeld en misbruikt worden. Hiervoor is de stichting ‘red alert company’ in het leven geroepen. Via deze stichting is Jane actief met het geven van presentaties en spreekbeurten op scholen, in kerken en bedrijven, bij overheid en politie over onrecht, mensenhandel en prostitutie.

De spreekbeurten van Jane zijn indrukwekkend, zetten je aan het denken, zorgen er misschien voor dat je overgaat tot actie en ze geven hoop. Hoop voor een ieder, in elke situatie. Vorig jaar kwamen Jane en Arnold Wienen, op het idee om haar spreekbeurten muzikaal te gaan omlijsten. Het idee van een muzikaal verhalenprogramma werd geboren. Deze ideeën zijn ondertussen omgezet in concrete plannen. We willen in mei een zestal concerten gaan geven, waarin Jane haar verhaal vertelt en een projectkoor zal gaan zingen. Doel van het concert is om mensen die in een moeilijke situatie zitten te bemoedigen, maar ook om mensen wakker te schudden en de ogen te openen voor de schrijnende mensenhandel die óók in Nederland aan de orde van de dag is.

Extra bijzonder aan dit project is dat Jane en Arnold een samenwerking zijn aangegaan met de Engelse Christelijke band The Plan. Deze in Engeland opkomende band geeft concerten met krachtige eigen liederen. Ze komen in mei naar Nederland om samen met het te vormen projectkoor een zestal optredens te verzorgen. Één van de liederen die ze hebben geschreven, maakten ze speciaal voor Jane. Het lied ‘Shine’ zal tevens het titellied van het programma zijn. Je kunt het lied hier beluisteren.

De liederen, die door onder andere Robert Jan & Hannah Zandvoort en Peter & Carin van Essen speciaal voor dit project worden geschreven, zullen worden gezongen door een projectkoor. Het zou tof zij als jij hierin mee gaat zingen. Voor het koor zijn we op zoek naar mensen die samen met ons deze uitdaging aan willen gaan. We zijn op zoek naar vijf sopranen, vijf alten, drie tenoren en twee bassen. We zoeken overtuigde christenen die minimaal 18 jaar oud zijn en beschikken over een flink portie koorervaring. Je moet aan de hand van de beschikbaar gestelde bladmuziek en door het gebruik van oefenbestanden, je partij zelf thuis kunnen instuderen.

Het koor zal op zaterdag 6 mei voor het eerst samen gaan repteren. Dat repeteren zetten we voort op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei. Dit tweede weekend zal ook The Plan aanwezig zijn om alles samen te kunnen repeteren. Als je een slaapplek nodig hebt van vrijdag op zaterdag, helpen we je graag om een gastgezin te vinden.

We hopen concerten te geven op de volgende data:

Zondag 14 mei (avond)
Maandag 15 mei (avond)
Woensdag 17 mei (avond)
Vrijdag 19 mei (avond)
Zaterdag 20 mei (avond)
Zondag 21 mei (in de ochtend/begin van de middag)

De repetities worden in Assen gehouden en staan onder leiding van Arnold en Robert Jan. De concerten zullen door heel Nederland worden gepland. We zijn nog met een aantal kerken en scholen in gesprek voor passende locaties. Mocht je graag zo’n uniek concert in je kerk willen organiseren, neem dan vooral contact met ons op. Op dit moment onderzoeken we nog de mogelijkheid om de concertreeks in oktober door te zetten in Groot Brittannië. Daar zijn een aantal kerken geïnteresseerd om ons te ontvangen. Mocht je meedoen aan de concertreeks in Nederland, dan ben je niet verplicht om ook in oktober mee te gaan naar Wales, maar je hebt wel de eerste keus.

Wil je met ons meedoen? Stuur dan je auditie naar jane@arnoldwienen.nl. Je auditie bestaat uit een zelfgekozen lied waarop jouw zangkwaliteiten duidelijk te horen zijn. Ook ontvangen we graag een kort overzicht van je zangervaring. Je hebt daarvoor tot 1 maart de tijd. We zullen de uitslag van de auditie uiterlijk zaterdag 4 maart bekend maken. De kosten voor deelname aan het koor bedragen € 100,-. Het doen van auditie is gratis.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Dit kan via jane@arnoldwienen.nl. Wil je op de hoogte blijven over dit gave project? Volg ons dan op Facebook via deze pagina.

We hopen van je te horen!