Dirigent

Dirigent

Initiatief van dit project ligt bij Arnold Wienen. Ik ben al ruim 15 jaar dirigent van verschillende orkesten en koren en groot liefhebber van de muziek van het Oslo Gospel Choir. De afgelopen jaren voerde ik The Messiah al uit met een groot projectkoor in het Noorden van het land, Gospelkoor Reflection uit Assen en Gospelgroep Joyce uit Winschoten.

Naast deze koren ben ik betrokken geweest bij projectkoren zoals The Continentals, Dimensions en de grote Sing-In op Opwekking. Door al deze ervaringen heb ik een groot netwerk aan muzikanten, technici en zangers, waardoor dit project door een grote groep mensen gedragen kan worden.

Ik vind het belangrijk dat koorleden zich bewust zijn van wat ze zingen. Daarom besteed ik voordat de repetitie begint, of tijdens de repetitie, graag aandacht aan de inhoud van de liederen. Waarom is dit lied zo belangrijk? Of waarom zingen we een bepaald lied op een bepaald moment van het concert. Op deze manier worden leden een onderdeel van het proces richting het concert, zodat leden in staat zijn tijdens het concert een verhaal te vertellen en over te brengen.

Maar bovenal vind ik het belangrijk dat we God betrekken bij wat we doen. Door samen te bidden, samen te danken en de Bijbel open te doen, mogen we ons bewust worden van onze rol op het podium.

Dit project zal ik gaan leiden samen met mijn vrouw Vera. Zij is verantwoordelijk voor alle administratieve taken en zal wat meer op de achtergrond fungeren. Vera heeft zelf jarenlang ervaring met het zingen in projectkoren, is zelf dirigent van een tienerkoor geweest en werkt als backoffice medewerker bij Ziggo. Zonder Vera zou dit project niet van de grond kunnen komen. Het kan dus goed zijn dat je gedurende het project ook contact met haar zal hebben.

Wij zien er naar uit om deze uitdaging samen met jou aan te gaan.

Zing mee met The Messiah
Repetities The Messiah
De concertdag
Voorwaarden
Geef je op!