Zing mee met The Messiah!

Zing mee met The Messiah!

In maart 2017 ging ‘Messiah The Musical’ van het Oslo Gospel Choir, geschreven door Tore W. Aas, in wereldpremière. Deze musical vertelt het leven van Jezus. Van zijn geboorte tot aan zijn hemelvaart.
Door 21 prachtige liederen en gesproken tekst wordt je vanuit het oogpunt van verschillende Bijbelse personages meegenomen door Zijn leven.

In één avond wordt het kerstfeest, Goede Vrijdag en Pasen gevierd. Je wordt stilgezet bij de wonderen die Jezus deed, het verdriet van Maria, de schuldbewustheid van Petrus, maar vooral ook de liefde die Jezus uitstraalde naar de mensen die hij ontmoette. 
Dit alles in de bekende sound van het Oslo Gospel Choir.

The Messiah is een belevenis voor iedereen die het zingt en iedereen die het hoort.
Reden genoeg om The Messiah op 13 mei 2023 uit te gaan voeren met een groot projectkoor. En jij kunt hierbij meezingen.

Opzet
Gedurende de maanden maart en april, zal de muziek van The Messiah in vier repetities in De Kruiskerk in Woerden, door een projectkoor worden ingestudeerd. De leden van dit projectkoor krijgen ter voorbereiding op deze repetities zowel de bladmuziek als oefentracks van hun eigen stemsoort in hun bezit.

Het is de bedoeling dat deze muziek thuis wordt ingestudeerd, zodat de deelnemers het al kennen als ze op de repetitie komen. Zo kan er tijdens de repetities meteen worden begonnen met het afwerken van de muziek.
Door de nieuwsbrieven die voor en na elke repetitie worden verstuurd, worden de leden geïnformeerd over welke liederen wanneer moeten worden ingestudeerd.

Na vier repetities zal er uiteindelijk een groot concert geven worden. Dit concert zal plaatsvinden op zaterdag 13 mei in De Poort in Oud Beijerland. Tijdens dit concert zal de ingestudeerde muziek worden uitgevoerd. Daarbij zal het koor worden begeleid door een professionele live band én zal er gebruikt worden gemaakt van professioneel licht en geluid.

Om deel te nemen hoef je geen zeer ervaren of professionele zanger te zijn. Het belangrijkste is dat je heel veel plezier beleeft aan zingen, het verlangen hebt om het levensverhaal van Jezus samen met de leden van het grote projectkoor muzikaal te vertellen en door te geven. Daarnaast wordt er van je gevraagd dat je thuis voldoende tijd investeert om de repetities voor te bereiden en dat je de repetities bijwoont.

Ben je geïnteresseerd om mee te zingen? Wil je een onderdeel zijn van dit projectkoor? Lees dan hier verder.
Dirigent
Repetities The Messiah
De concertdag
De voorwaarden
Geef je op!

Bekijk hier opnames van het lied I Am The Resurrection And The Life uit The Messiah, zoals we deze in april 2022 uitvoerden met een projectkoor in Zuidhorn (Groningen).