Van harte welkom

Van harte welkom bij de uitvoering van The Messiah door een groot projectkoor onder leiding van Arnold Wienen.

In 2017 ging The Messiah in wereldpremière in Nederland. Het werk werd geschreven door Tore W. Aas, de dirigent van het bekende Oslo Gospel Choir. De reacties op de uitvoering waren lovend en al snel ontstond bij veel mensen de wens om deze Messiah zelf ook een keer uit te voeren.
Zo ook bij ons, Arnold & Vera Wienen.

Vera & Arnold

Arnold heeft jarenlange ervaring als dirigent van veel verschillende (gospel)koren, was initiatiefnemer van de Christelijke muziekorganisatie Dimensions en betrokken bij vele (grote) koorprojecten.
Vera heeft veel ervaring in het opzetten en managen van projecten én de ervaring om projecten administratief op te zetten en te begeleiden.

En dús besloten wij samen een project te organiseren waarbij we The Messiah wouden gaan instuderen en uitvoeren. We maakten dit op 1 januari 2020 bekend en binnen de kortste keren hadden we een koor van ruim 100 zangers op de been. Vol enthousiasme begonnen we aan de repetities, maar na de tweede repetities moesten we het project vanwege Corona stilleggen.

Nu, twee jaar later en na drie keer uitstellen, gaat het er alsnog van komen. Van Februari tot vandaag repeteerden we vier keer met deze prachtige groep zangers om The Messiah in te studeren en vanavond mogen we deze aan je laten horen. We hopen dat je zult genieten.

The Messiah
Het verhaal van The Messiah vertelt het verhaal van Jezus op aarde. We vieren vanavond samen het kerstfeest, het avondmaal, staan stil bij Zijn kruisiging en vieren de opstanding.

De rol van Jezus zal vanavond worden gezongen door Rob Zigter.

Rob Zigter

Tijdens het concert zullen er verschillende teksten uit de Bijbel worden voorgelezen door Gertjan van Tol

Gertjan van Tol

Verder zullen de volgende Bijbelse personen vanavond aan het woord komen. Ze worden vertolkt door solisten uit het koor:

Johannes – Marlon Markwat
Maria – Vera Wienen
Ceremoniemeester – Ubel Kopinga
Petrus – Evert Dijkhuis
Discipel – Jacob Janssen
Overspelige vrouw – Caroline Haan
Thomas – Kor Kruiger
Marta – Jannie Dijkhuis
Crimineel – Gertjan de Haas
Crimineel – Ubel Kopinga
Maria van Magdalena – Gerda Prins
Solist Hosanna – Irene Heerema
Solist Agnus Dei – Jacqueline Helder

Liveband
De liveband van vanavond bestaat uit de volgende muzikanten:
Toetsen & Bandleider – Rob de Jong
Pianist – Jeshja van Noort
Drums – Frank Ritsema
Gitaar – Jirre Stoutjesdijk
Bas – Sytze Bruining

Techniek
Een concert als vanavond kan niet met succes worden uitgevoerd zonder de ondersteuning van professionele en vakkundige technici. We zijn erg blij en dankbaar voor de samenwerking met Radiate. De technische eindverantwoordelijkheid is vandaag in handen van Geert Kooij.

Verder zijn er vanavond een fotograaf en filmer aanwezig om het concert vast te leggen.

Pauze
Er zal vanavond tijdens het concert een korte zoempauze worden gehouden. Het koor zal kort van het podium lopen om even een slokje water te drinken en de benen te strekken. U mag als publiek rustig blijven zitten. Binnen 10 minuten is het koor weer terug om het programma te vervolgen.
Ben je mooi op tijd? Maak dan voor het concert nog even een sanitaire stop.

Tot zover
Hopelijk heb je zo voldoende informatie voor het concert van vanavond. Na twee jaar uitstellen kunnen we niet wachten om The Messiah uit te voeren.
Namens alle deelnemers wensen we je een hele fijne en gezegende avond.

Arnold & Vera Wienen