Informatie The Messiah

Update 5 januari: Goed nieuws! Het project wordt weer opgestart! Alle deelnemers zijn ondertussen op de hoogte gebracht. Het concert zal worden gehouden op zaterdag 16 april in De Rank in Zuidhorn

Update 6 juli 2020: Door het Coronavirus hebben wij moeten besluiten het concert nogmaals uit te stellen, dit keer naar 3 april 2021. Reeds gekochte kaarten voor dit concert blijven geldig voor het concert van 3 april 2021.

Update 13 maart 2020: Door het Coronavirus hebben wij moeten besluiten om het concert uit te stellen tot 3 oktober 2020

De zaterdag tussen Goede Vrijdag en Pasen is het stille zaterdag. Op deze stille zaterdag zullen we dit jaar The Messiah van het Oslo Gospel Choir uitvoeren met en groot projectkoor van ruim 100 zangers en zangeressen.

De hele maand januari konden enthousiaste zangers zich voor dit project aanmelden. Op zaterdag 24 januari moesten we de inschrijving sluiten omdat we het maximale aantal van 100 deelnemers al waren gepasseerd.

Op deze pagina vind je meer informatie over het concert.
Kaarten voor het concert zijn, zo lang de voorraad strekt, HIER te verkrijgen.

Initiatief
Het initiatief om The Messiah met een groot projectkoor te gaan uitvoeren ligt bij Arnold & Vera Wienen. Beiden hebben ze jaren lange ervaring in de korenwereld. Zowel zelf zingen, spelen in de band van een koor, het organiseren van (grote) projecten en het dirigeren van koren.

Voor meer informatie kun je kijken op de informatie pagina van The Messiah.

Arnold & Vera

Het projectkoor
Het koor bestaat uit ruim 100 enthousiaste zangers en zangeressen welke gedurende 4 intensieve repetities en veel thuisstudie de muziek gaan instuderen.
De koorleden komen uit heel (Noord) Nederland en bestaat uit mensen van verschillende kerkelijke achtergronden en verschillende leeftijden.

Het projectkoor tijdens de eerste repetitie op 22 februari

Jezus
The Messiah vertelt het levensverhaal van Jezus. Het verhaal begint in Betlehem waar Jezus werd geboren en eindigt bij een open graf, waar de opstanding van Jezus wordt gevierd.
Er is in The Messiah dan ook een grote rol weggelegd voor Jezus. In een heel aantal liederen zingt hij de hoofdrol. Deze rol zal tijdens de uitvoering op 11 april worden uitgevoerd door Rob Zigter.
Rob heeft jaren gezongen in het bekende koor Gospel Boulevard en zingt vaak als solist bij verschillende gelegenheden.

Rob Zigter

Concertlocatie
Het concert wordt gehouden in De Rank in Zuidhorn. Deze prachtige kerk bied door het 14 meter brede podium de mogelijkheid om de ruim 100 zangers en zangeressen een mooi plaatsje te geven.
De kerkzaal bied bovendien ruimte aan ongeveer 700 bezoekers.

Licht en geluid
Om 105 koorleden, een live band en solisten op een goede manier te versterken, heb je professionals nodig die het geluid bedienen. We zijn blij dat we afgelopen week een overeenkomst hebben kunnen sluiten met Radiate. Arnold werkt al jaren samen met deze betrouwbare partij en we zijn blij dat ze ook tijdens The Messiah het geluid zullen verzorgen.

Om te zorgen dat alle koorleden goed te zien zijn én om de avond nog indrukwekkender te maken, zal Radiate deze avond ook zorgen voor het professionele theaterlicht.